fbpx

Alenka Vidic, seksi in zapeljiva voditeljica

Dogodki

Alenka Vidic, seksi in zapeljiva voditeljica Ekstra Magazina, kar žari s televizijskega ekrana. K temu je pripomogla mati narava, dovršenost pa najde v drobnih kozmetičnih pripomočkih, ki so nepogrešljiv spremljevalec vsake ženske. Pa razkrijmo nekaj…

Alenka Vidic, seksi in zapeljiva voditeljica Ekstra Magazina, kar žari s televizijskega ekrana. K temu je pripomogla mati narava, dovršenost pa najde v drobnih kozmetičnih pripomočkih, ki so nepogrešljiv spremljevalec vsake ženske. Pa razkrijmo nekaj skrivnosti njene lepote …

Kakšna je bila tvoja pot do televizije? Si že v otroštvu kazala talente za ta poklic?
“V otroštvu nisem nikoli razmišljala o delu na televiziji ali kateremkoli drugem mediju. Preden sem se udeležila avdicije, na kateri je bila izbrana ekipa Ekstra magazina, nisem nikoli delala česa podobnega.

Kakšna je bila pot?
Predvsem zanimiva, delovna in pestra. Nikoli mi ni bilo žal, da sem vložila ves svoj trud.”

Kakšne karakteristike mora po tvojem mnenju imeti odličen voditelj?
“Poleg velike mere profesionalnosti in zavedanja, da je del kolektiva, je za voditelja zelo pomembno, da se razlikuje od drugih medijsko prepoznavnih oseb in da ima posebnosti, s katerimi da pečat oddaji, ki jo vodi.

Coolovci te poznamo iz oddaje Ekstra magazin, prepričana pa sem, da to ni vse, kar počneš. Kaj še trenutno zapolnjuje tvoj vsakdanjik?
“Kot za mnoge študente je tudi zame sedaj jesensko izpitno obdobje in VELIKO učenja mi krati spanec marsikatero noč. Tako mi poleg priprav na oddajo, vodenja in učenja, ne ostane veliko časa za ostale stvari. Ko pa bo tega obdobja konec, bom večkrat izkoristila vikende za potovanja. O tem, kam in kdaj bom šla, bom razmišljala, ko bom lažje zadihala.”

Med gledalci si izredno priljubljena. Kaj je po tvojem mnenju vzrok za tvojo priljubljenost?
“No, na to vprašanje bi morali odgovarjati drugi. Predvsem pa mislim, da sem našla svoj drugačen in prepoznaven stil.”

So z vstopom na televizijo sledile kakšne spremembe, kar se tiče izgleda, imidža ?
“Spremembe? O, ja, teh je bilo kar nekaj. Frizura je bila prva na seznamu – ta se še vedno spreminja, kar mi je zelo všeč. Pred tem nikoli nisem toliko razmišljala o oblačilih, barvah in kombinacijah – bila sem običajna študentka, ki pa ni nosila le kavbojk. Ličila za kamero so bila tudi zanimiva izkušnja, ker je bila potrebna večja količina vsega – sama še zmeraj verjamem v ‘manj je več’.”

Kako pa si zadovoljna s svojo podobo na televiziji? Ti je všeč tvoj televizijski stil? Kakšno je sodelovanje z ljudmi, ki oblikujejo tvojo televizijsko podobo?
“Za mojo podobo na televizijskem ekranu skrbi profesionalna ekipa, s katero sem zelo zadovoljna. Tako stilistka, frizerji kot maskerke vedno poskrbijo, da se pred kamero počutim kar se da udobno in verjemite mi, da je v tistem trenutku najbolj pomembno, da ne razmišljaš o svoji podobi. Pridejo pa dnevi, ko ti nekaj preprosto ni všeč in vedno mi znajo prisluhniti. Odlično!”

Ali lahko obleke, ki jih dobiš na oddaji, obdržiš?
“Ha, to bi seveda bilo zelo, zelo v redu, pa (žal) ne gre tako.”

Se v zasebnem življenju oblačiš podobno? Kako bi opredelila svoj stil oblačenja?
“Ugotovila sem, da si sedaj tudi v zasebnem življenju upam obleči kaj drugačnega in malo bolj norega. Za moj stil oblačenja pa je značilno, da je kar se da različen – od elegantnega do športnega in tudi vmes med tema dvema se kdaj pa kdaj najdem.”

Slediš modnim trendom ali slediš bolj sama sebi?
“Zame je prvo pravilo dobro počutje. Ne maram oblačil, ki poudarjajo tiste dele telesa, ki bi jih človek želel zakriti, samo zato, ker to narekujejo trendi in modni strokovnjaki. Oblačila moraš nositi ti in ne ravno obratno.”

Kje najpogosteje kupuješ? Od česa si odvisna? Katere so tvoje šibke točke?
“Nimam določene trgovine, v katero bi se vsakič odpravila – različni stili zahtevajo različne trgovine. Ugotovila pa sem, da so moja šibka točka postali čevlji – nizki, visoki,
športni, elegantni, špičasti, raznobarvni… zakaj, še sama ne vem. Včasih kupim kakšne, ki jih potem redko obujem. Pri vsem tem je pomembno, da v njih lahko hodim.”

Zaupaj nam svoje lepotne skrivnosti!
“Nič kaj drastičnega ne počnem sama s seboj, da sem takšna. Tudi jaz, kot mnoge, včasih kje preberem kakšno čudežno novost in če je preprosta, jo mogoče kdaj tudi preizkusim. Sem ter tja obiščem kozmetičarko, doma pa nerada eksperimentiram s kremami, losijoni in ostalimi preparati, ki naj bi delali čudeže, kjerkoli jih že potrebujemo.”

Ker so tvoji lasje barvani, potrebujejo dosti nege. Kako jim vrneš, kar potrebujejo?
“Za dobro počutje mojih las skrbi frizerska ekipa, seveda moram tudi jaz paziti, da ne uničim njihovega truda – kar pomeni, da lasem vsake toliko časa namenim tudi kakšno masko za nego, s pokrivali jih zaščitim, ko se nastavljam soncu in še kaj bi se našlo.”

Vložiš veliko časa v to, da izgledaš lepo?
“Verjetno ne več kot druge predstavnice ženskega spola.”

Kaj bi lahko rekla, da je najlepše “na tebi” in “v tebi”?
“To je zanimivo vprašanje, na katerega je vedno težko odgovoriti. Vem, da je to zelo klasičen odgovor, a ‘na meni’ so mi všeč moje oči. ‘V meni’ pa odločnost, da ne klonim pred prvo ali zadnjo oviro na poti do cilja, ki ga želim doseči – uspeh je mnogokrat povezan z vztrajnostjo.”

Kaj ti je najpomembnejše – inteligenca, denar ali videz? In zakaj?
“Če bi lahko izbirala, bi rekla, da je kombinacija vseh treh možnosti najuspešnejša in zato najpomembnejša. Inteligenca pa je med vsemi tremi možnostmi nekaj, česar ti
nihče ne more vzeti – denar ob nepravilnem ravnanju hitro izpuhti, videz pa tudi ne očara vedno vsakogar.”

Tvoj seksapil je precej velik. Zanima nas, kakšen mora biti moški, ki lahko osvoji takšno punco, kot je Alenka Vidic? Ti tvoj seksapil pomaga tudi pri karieri?
“Tak, ki jo zna osrečiti, jo lahko osvoji. Glede seksapila in kariere pa tole: brez sposobnosti in delovnih navad seksapil ‘ne nese’ daleč.”

Kako pa je s prehrano? Si ena izmed tistih srečnic, ki lahko jedo vse, ali moraš veliko trenirati, da se ti nič ne pozna?
“Kje se včlaniš v klub tistih, ki lahko vse pojejo?! Ne, tudi jaz moram paziti na prehrano in redno telovaditi. Sem vegetarijanka, moja slabost pa je sladoled, ki ga pojem kar veliko. Obiskujem fitnes in skoraj vsak dan vadim jogo, ki je odličen način za umiritev po celodnevnem stresu. Vsega po malem in predvsem brez pretiravanja.”

Kakšna si bila kot najstnica? Si bila (ne)zadovoljna sama s sabo?
“Bila sem običajna najstnica z običajnimi najstniškimi problemi, sramežljiva in nekaj časa tudi malce okrogla. Kako zadovoljna sem bila sama s seboj, pa je bilo odvisno od dneva in divjanja hormonov.”

Kakšne so bile reakcije na prvo Mladinino duplerico? In kakšna se ti je zdela?
“Ob duplerici sem se nasmejala do solz. Edini komentar, ki ga imam na avtorjevo delo, je, da je imel rahle težave z anatomijo in mi močno podaljšal roko ter zgrešil nekaj mer. Drugače pa je izpadla kar dobro.”

Pa bi se kdaj slikala gola za naslovnico kakšne revije? So že prišle kakšne ponudbe?
“Nikakor ne nasprotujem tistim, ki bi se radi slikali goli za naslovnico katerekoli revije, to je absolutno osebna odločitev. Sama pa trenutno ne vidim razloga, zakaj naj bi se slikala gola.”

Kakšno spodnje perilo nosiš? Ženske ponavadi obnorijo moške s tangicami. Jih ti nosiš?
“Nosim zelo različno perilo, ki se prilagaja priložnosti. Tudi sama rada nosim tangice, a ne vedno in povsod. Poleg tega so mi zelo pri srcu tudi ženske boksarice. Pomembno je, da je perilo lepo in udobno – ni hujšega od neudobnega spodnjega perila. Potrebno se je potruditi in najti takšno, ki ustreza obema zahtevama.”

Bi se kdaj odločila za lepotno operacijo, če bi bilo to potrebno?
“Trenutno sem s svojim telesom zelo zadovoljna in ne razmišljam o tovrstnih posegih. Menim pa, da je estetska kirurgija zelo napredovala – zakaj si torej ne bi nekdo povečal, pomanjšal ali preoblikoval tisti del svojega telesa, s katerim ni zadovoljen?”

Imaš za naše bralce in bralke kakšno misel ali nasvet, ki bi ga želela deliti?
“Pozitivno mišljenje olajša življenje.”

Aleksandra Mori 

COOL – revija za mlade


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam