Himalajska sol – za mozolje

Moda

Ker vidim da vas ima veliko težave z mozolji… vam naj povem kako sem se mojih rešila jaz. Moja koža je sicer mastna, precej na T-coni. Zjutraj in zvečer sem po čiščenju kože namesto tonika…

Ker vidim da vas ima veliko težave z mozolji… vam naj povem kako sem se mojih rešila jaz. Moja koža je sicer mastna, precej na T-coni.
Zjutraj in zvečer sem po čiščenju kože namesto tonika uporabljala raztopino himalajske kristalne soli in potem nanesla še kremo. Koža se mi je precej izboljšala… tako da sedaj zadnje dni uporabljam samo gel za čiščenje Sheller za mastno kožo in pa tudi kremo iste linije. Ne bom rekla, da sem sedaj čisto brez mozoljev, tu in tam se pa še pojavi kakšen 🙂 Predvsem pa si teh novonastalih ne stiskam.
Moj hrbet je bil resnično razred zase – mozolji, grdi, podkožni, po možnosti večina razpraskanih – pa sem si kakšen mesec 2x dnevno na začetku, kasneje samo 1x nanašala raztopino na hrbet… in danes? Mozoljev ni, oziroma se tu in tam pojavi kakšen, pa še ta ni podkožen. Koža pa seveda še ni lepa, ker se mora pač obnovit od vsega tega praskanja…
In še zelo dobra maska za mastno kožo: 2x tedensko vzameš pol kvasa, mu dodaš mlačno mleko, ampak samo toliko, da se lepo namaže. Pustite dokler se ne posuši, sperete z vodo in to je to. Packanje ampak pomga!

Tako, upam, da sem komu pomagala!
Pa da ne bo kakšne pomote, ne delam nikakršne reklame za to sol. Mogoče bi tudi navadna kuhinjska tako delovala,.. kaj js vem, nisem probala.
Sama niti ne vem, katera je najboljša, ne vem niti ali je vsa himalajska sol ki jo prodajajo ista. Ali je “kr neki” pod tem imenom. Vem za 3 prodajna mesta in vsa imajo različno ceno. O kvaliteti ene ali druge ne morem sodit, ker sem poskusila samo eno.
Moja je od Tare – 1kg za 6.000 sit, kolegica jo ima iz zeliščne lekarne – 900 g za 2.500 sit, prodajajo jo tudi na stojnici v centru interspar celje 900g za 4.500 sit.

Pa če smem še to… tudi oteklina na roki se mi je pozdravila po tem, ko sem si dve noči zaporedoma dajala obkladke s to raztopino – v bolnici mi namreč niso mogli pomagati, sem pa hodila od enega do drugega dohtarja sigurno 2 leti. Ne vem, morda bi kuhinjska sol tudi pomagala, nisem probala.
Vir: http://med.over.net/phorum/read.php?f=69&i=12048&t=12048


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam