fbpx

Nega stopal

Nega telesa

Največji pokazatelj urejenosti so po mnenju mnogih stopala. Čeprav jih redko pokažemo, razen poleti, kažejo odnos do urejenosti.

Največji pokazatelj urejenosti so po mnenju mnogih stopala. Čeprav jih redko kdaj pokažemo, razen poleti, kažejo odnos do urejenosti in higiene posameznika. Če imamo zanemarjena stopala, pa čeprav jih nihče ne vidi, ne moremo občutiti tistega lepega občutka, da smo urejeni popolnoma od nog do glave. Poroženela koža pokvari še tako dodelano podobo modno-urejene in lepo naličene ženske ali moškega.

Če imamo stopala zdrava, a zanemarjena in ne vemo kako in kdaj se lotiti nege stopal, je najbolje, da obiščete dobrega pedikerja, ki bo vaše noge spravil v red. Če se vam kdaj zgodi, da vaša stopala napadejo glivice, morate čimprej k zdravniku. Če sami ne boste negovali svojih stopal, jih raje prepustite pedikerju.

 

Kaj lahko storimo same?
Nega stopal obsega le umivanje nog v kopeli, kateri lahko dodamo morsko ali kuhinjsko sol. Zelo koristni so tudi izvlečki iz divjega kostanja ali čaj iz preslice.

Redno si pripravimo kopel, nato zdrgnimo pete in druga poroženela mesta s plovcem ali posebnim namenskim strgalom. Na ta mesta vtrimo limonin sok in stopala lepo zmasirajmo s kakšno kremo za osvežitev (npr. z vonjem mentola).

Potenje
Prekomerno potenje stopal je idealna podlaga za razvoj bolezenskih klic, zato je stroga osebna higijena še kako potrebna. Stopala se lahko prekomerno potijo zaradi psihičnih vzrokov, lahko pa je to le posledica slabe obutve. Kadar kupujemo obuvalo poskrbimo, da bo izdelano iz naravnih materialov, tako, da bo stopalo lahko dihalo.

Noge vsak večer temeljito umijmo najprej v topli vodi, nato pa jih splaknemo v mrzli vodi, kateri smo dodali malo kisa. Kis odvzame koži neprijeten vonj. noge nato temeljito zbrišimo z brisačo, še posebej bodimo pozorni na kožo med prsti.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam