fbpx

NEGA TELESA

Nega telesa

Koža je eden od vidnih pokazateljev, kako skrbimo zase; za zunanjost in notranjost. Bolj kot si lahko misliš, se na koži poznajo prehranjevalne navade, telovadba in količ ina spanja. Lepotni spanec nima zastonj takega imena!…

Koža je eden od vidnih pokazateljev, kako skrbimo zase; za zunanjost in notranjost. Bolj kot si lahko misliš, se na koži poznajo prehranjevalne navade, telovadba in količ ina spanja. Lepotni spanec nima zastonj takega imena!

Seveda pa na kožo vplivajo tudi dedne lastnosti, geni, hormoni, okolje in letni čas. Kožo je potrebno negovati tudi v mladosti, saj lahko le tako preprečimo velike težave, ki se pojavijo z leti in proti katerim se je zelo težko boriti, če ji v pravem času ne posve- čamo dovolj pozornosti. Saj veš, bolje preprečiti, kot zdraviti!

Čiščenje telesa
Čistilni izdelki čistijo kožo, pomembno pa je tudi, da je ne izsu- šijo, pač pa ji zagotavljajo zadostno količino vlage. Pri odločitvi, kateri gel za obraz ali gel za tuširanje uporabljamo, je, seveda, pomemben tudi vonj, embalaža, barva … Koža ščiti naše telo, uravnava telesno temperaturo, zadržuje vlago, izloča pot … Če kože ne negujemo, se lahko pojavijo različne kožne bolezni, prav tako pa kože ne smemo preveč drgniti, saj s tem poškodujemo povrhnjico. Zato pilinge za obraz in telo ne uporabljaj dnevno, pač pa na daljše časovno obdobje! Tudi nepravilno stiskanje mozoljev lahko trajno poškoduje kožo na obrazu ali na telesu, zato se izogibaj vsem tovrstnim posegom! Če imaš probleme s kožo, se oglasi v kozmetičnem salonu ali pri dermatologu. Aromatična kopel je primerna za uživače, hkrati pa blagodejno pre- žene stres, utrujenost in po napornih dnevih z izbranim vonjem razvaja kožo celega telesa. Negovalna olja v kopelih zmehčajo, odišavijo in nahranijo kožo. Scrub ali piling bo z drobnimi kristalč ki temeljito očistil odmrle celice s povrhnjice kože. Koža je po pilingu občutno bolj gladka in mehka.

Pomen vlage
Tuširanje in kopanje kožo dodatno izsušita, zato je suho kožo potrebno vlažiti. Na tržišču je veliko negovalnih vlažilnih izdelkov, namenjenih suhi in izsušeni koži. Če imaš tudi ti take težave, potem se odloči za izdelke, ki kožo dodatno hranijo in imajo dodane vitamine. Po prhanju v telo vtri mleko za telo, ki vsebuje vitamin E in D (panthenol) ter hranilno mandljevo olje. Suho kožo najbolj uničujemo, če je ne vlažimo. Vlaga je za kožo prvovrstnega pomena, saj je kar 70% človeš ke kože sestavljene iz vode. Pomembno je tudi pitje vode, ki zelo učinkovito vpliva na kožo. 3 do 4 litri vode dnevno bodo tvojo kožo vidno izboljšali. Negovalno mleko za telo bo z maščobami in proteini poskrbelo, da bo koža mehka in voljna. Zelo suho kožo imamo na nogah, komolcih in kolenih, zato lahko za te dele uporabimo bolj hranilno in mastno kremo.

Potenje in dezodoranti
Potenje je nekaj povsem naravnega, saj se na tak način iz telesa izločajo odvečne in škodljive snovi. V hitrem tempu, ki nam ga narekuje sodobni svet, je pač vedno potrebno ukrepati z naglico. Naše telo reagira tudi na naše počutje, zato se v takih primerih telo odzove z reakcijo – koža izloča neprijeten vonj, ki mu pravimo pot. Dezodoranti prepre- čujejo, da bi naše telo oddajalo neprijetne vonjave. Izbiramo lahko med različnimi izdelki: dezodoranti v pršilu, v stiku, rollonu in kamnu. Razlikujejo se tudi v vonjavah, tako da lahko vsak najde vonj, ki mu bo najbolj ustrezal. Dezodorant koži ne sme onemogoč iti dihanja, saj s tem posegamo v delovanje našega telesa, pač pa samo preprečiti neprijeten vonj! Vonj dezodoranta izberi glede na gel za prhanje, kremo za telo in parfum, saj se lahko v nasprotnem primeru vsi ti vonji med seboj „tepejo“. Nekateri dezodoranti puščajo na obleki madeže, zato bodi pozorna pri nakupu!

Roke
Morda se ti zdi neverjetno, ampak ponavadi je koža na rokah tista, ki izdaja našo starost. Na roke velikokrat pozabljamo, pa čeprav so, tako kot obraz ali še bolj, izpostavljene okolju, raznovrstnim opravilom, vodi, čistilom in drugim sredstvom, ki kožo dodatno izsušijo. Kremo za roke je najbolje imeti v torbi, tako jo lahko uporabimo kadarkoli. Če bomo roke varovali in jih ščitili, bomo zelo veseli predvsem v tistih letih, ko bo potrebno leta prikrivati ali o njih vsaj molčati. Nikomur ni všeč, če kaže več let, kot jih ima v resnici … (razen v puberteti, seveda!).

http://www.cool.si


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam