Horoskopska znamenja, ki si najbolj grdo skačejo v lase

Odnosi

Astrologinja Patricia C. Hippolyte meni, da so določene stvari zapisane tudi v zvezdah in zato je več možnosti, da bo do grdega prepira prišlo prav med določenimi pari horoskopskih znamenj.

Zakaj z nekaterimi ljudmi čisto dobro shajamo, z marsikom se celo odlično razumemo, medtem, ko si z drugimi skočimo v lase takoj, ko se zagledamo? Lahko gre za karkoli, od osebne kemije, do osebnih interesov. Toda vedenje, kako se med seboj razumejo pari posameznih horoskopskih znamenj, kjer je največ možnosti za grde prepire, vam bo odprlo povsem nov vidik razumevanja te tematike.

Astrologinja Patricia C. Hippolyte meni, da so določene stvari zapisane tudi v zvezdah in zato je več možnosti, da bo do grdega prepira prišlo prav med določenimi pari horoskopskih znamenj. Takole pojasnjuje vso reč:

“Vsaka astrološka karta je oblikovana v krogih, planeti se premikajo. Ko tvorijo različne kote v vaši osebni karti, so vključene določene energije. Ko pa so planeti postavljeni pravokotno ali celo 180-stopinjsko glede na drug planet, prihaja do trenj.”

Opozarja še na dejstvo, da obstajajo trije tipe zvezdnih znamenj: kardinalni (ognjeni), fiksirani (zemeljski) in spremenljivi (zračni). Zemeljski imajo največje težave s kakršnokoli spremembo, zračni pa so najbolj izmuzljivi, a obenem ravno zaradi svoje ambivalence najbolj prilagodljivi na spremembe.

“Glede na našteto in uporabo astrološke karte ter izkušnje bi dejala, da zemeljska znamenja tvorijo najbolj ostre kote z drugimi zemeljskimi znamenji, zato se najraje prepirajo, zbadajo, argumentirajo ali debatirajo. Ta znamenja so bik, lev, škorpijon in vodnar.

Spodaj so primeri 6 zodiakalnih ‘parov’, ki se lahko grdo sporečejo, zraven pa so dodane rešitve, kako lahko dvema tako nasprotujočima si znamenjema vseeno uspe ustvariti tvorne in miroljubne odnose.

1. Oven : Tehtnica

Oven je po naravi bolj naklonjen argumentom. To bo splašilo ubogo Tehntico, ki se vedno ogiba vsaki konfrontaciji. V najboljšem primeru bo še dolge dni frustrirano posedala okoli. Tehtnica se bo umikala v kot, Oven ji bo nespametno sledil in jo bezal ter skušal za vsako ceno prepričati v svoj prav. Oven bi se moral učiti umika in zajeti sapo ter se umiriti. Tehtnica pa se mora naučiti bolj odločno reči NE takoj na začetku in s tem postaviti meje vsiljivemu Ovnu.

2. Bik : Lev

Bik in lev. Kdo zmaga? Trmasti bik bo med prepiri sposoben podreti zid. Toda, če prištejemo še ‘kraljico drame’, torej Leva, dobimo spopad epskih razsežnosti! Ego na ego, dokazovanje na dokazovanje, trmoglavec in dramatičar. Če bo znal Bik priznati svoje napake in Lev znižati stopnjo dramske ‘jakosti’, bosta lahko čisto lepo vozila skupaj.

3. Dvojčka : Ribi

Dvojček zna biti poln zvijač, Ribica pa je super občutljivo bitje, ki prevaro ali laž zazna na kilometer. Če bo Dvojček skušal biti bolj dosleden in neposreden v komunikaciji, Ribak pa delal na tem, da bi se manj živciral, lahko ustvarita harmoničen odnos. Samo ta bo Ribicam prihranil solze.

4. Rak : Kozorog

Kozorog rad zamahne z roko, vse mora biti po njegovo in je pravičniški, da ga kar razganja. Druge skuša utišati, kar pa Raka posebej prizadane. Rak je namreč zelo čustven, zato se hoče podrobno pogovoriti ter vsemu priti do dna; na ta način pa tadva zlepa ne prideta skupaj. Skupaj lahko shajata le, če Rak ne bo jemal vsega osebno in če bo Kozororg (končno!!!!) priznal, da nima vedno prav.

5. Devica : Strelec

Tudi Strelec ima rad zadnjo besedo. Devica pa je vztrajna kot sam vrag in postavlja eno vprašanje za drugim. S tem načinom oba hitro dosežeta ‘pat pozicijo’. Zato bi se Strelec moral naučiti poslušati, Devica pa se mora umiriti in osredotočiti na to, kaj v resnici hoče povedati, ne pa samo ‘radirati’ Strelca s poskusi, da mu izpodbije argument.

6. Vodnar : Škorpijon

Z Vodnarji se je grozno prepirati, saj so ves čas ‘v glavi’ in to na zoprno vizionarsko-abstrakten način, ki ga nihče ne razume, razen njih samih. Vse skušajo tudi utemeljiti. Škorpijona pa je en sam ogenj in je tudi pripravljen iti skozi njega, da bi dosegel svoje. Zato so spopadi med tema dvema znamenjema megalomanski in lahko postanejo zelo zlobni. Škorpijon se mora naučiti priti naproti sogovorniku, Vodnar pa bi lahko bil bolj prizemljen in ne tako presneto idealističen ter poln abstraktnih zmaisli. Šele potem se bosta sporazumela.

D. S.

Foto: Thoughtcatalog, Bustle, Pinterest, Love to know Horoscopes


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam