fbpx

Fotografija, ki veliko pove o položaju žensk v Hollywoodu

Lifestyle, Novice, Prva stran, Tuja scena, Znani

Igralka je bila edina, ki ni bila oblečena letnemu času primerno.

Slavne dame se pogosto ne oblačijo skladno z vremenom ali letnem času. Ne glede ali snemajo zimske prizore sredi poletja, ali pa na zimske dogodke prihajajo oblečene v odprte obleke, je to v Hollywoodu čisto normalna stvar. Tako je tudi igralka Jennifer Lawrence na predstavitev svojega novega filma Red Sparrow v Londonu v torek nosila črno Versacejevo obleko z globokim dekoltejem in visokim razporkom kljub zimskim temperaturam v zimski prestolnici.

Mogoče celoten položaj ne bi požel toliko pozornosti, če ne bi igralka pozirala skupaj z moškimi kolegi, ki so bili, za razliko od nje, oblečeni letnemu času primerno. To so takoj pograbili uporabniki družbenih omrežij, da bi še enkrat opozorili na dvojna hollywoodska merila.

»To je tako depresivna fotografija, ki veliko pove o položaju žensk v Hollywoodu.«

»Zunaj je hladno, ona pa je edina, ki ni oblečena. Grozno!«

sta samo dva komentarja na družbenih omrežjih, med katerimi so se številni spraševali, zakaj je igralka na tako oblačilo sploh pristala.

Jennifer je v zadnjem času velikokrat govorila o neenakopravnosti žensk v Hollywoodu. V enem izmed intervjujev je povedala, da bi jo vsakič, ko bi imela kakšne zahteve, takoj razglasili za divo in se je posledično bala, da je producenti ne bi več najemali za nove projekte. Mogoče se prav zaradi tega ni želela pritoževati nad mrazom?

Žal je resnica taka, da se od igralk in ostalih slavnih dam pričakuje, da so zapeljive ob vsaki priložnosti, medtem ko so moški lahko zapeti do vratu. Dober primer je igralec Joel Edgerton, ki na fotografiji z Jennifer nosi celo dva plašča.

 

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam