fbpx

Fontana Trevi v Rimu ponovno zablestela v polnem sijaju

Dekor

Rimska fontana Trevi, ki se jo spomnjamo iz Fellinijevega filma Dolce vita, je s pomočjo modne hiše Fendi ponovno zasijala.

Moda in zgodovina sta si v večnem mestu, Rimu podali roke, ko se je pred 17. meseci začela obnova zgodovinske fontane Trevi. Takšno sodelovanje v Rimu ni nikakšna novost, saj je modna hiša Tod’s, ki slovi predvsem po izredno udobnih mokasinkah, finančno pomagala pri obnovi Koloseja.

 

Fontana-Di-TreviINT01

Baročni vodnjak Trevi (Fontana di Trevi) je, tudi po zaslugi filmov, ena najbolj znanih rimskih znamenitosti. V 18. st. ga je zasnoval Nicola Salvi in se z reliefom device poklonil stari vraži, da so z njeno pomočjo odkrili vodni izvir, ki vodnjak napaja še danes. Znana popevka Three Coins in the Fountain, govori, da mora vsak, ki se želi še kdaj vrniti v Rim, vanj čez ramo vreči kovanec in teh naj bi se samo v enem dnevu nabralo za 3.000 evrov.

Fontana-di-Trevi

fontana_trevi_passerella_1

photo_132659

Ponovnega metanja kovancev ne bi bilo mogoče več izvajati, če se ne bi k projektu pridružila tudi modna hiša Fendi. Fendi For Fountains je pod svoje okrilje prevzela projet in obnovo in je bil ustanovljen z namenom ohranjanja kulturne dediščine mesta. “Fendi je Rim in Rim je Fendi, zato bomo tudi v letu 2016 s pomočjo fundacije Fendi For Fountains, podpirali projekte obnove štirih največjih fontan.” je povedal Pietro Beracci, Fendijev predsednik uprave. Obnova fontane Trevi je stala nekaj več kot 2 miljona evrov. V prihodnjih letih se bodo v fundaciji lotili prenove še preostalih treh fontan: Gianicolo, Mosè del Ninfeo del Pincio in del Peschiera.

Oglejte si posnetek ponovne otvoritve rimske lepotice.

 

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam