fbpx

Fitman09: Florjan Rus in njegov projekt

Blog, Zanimivosti

Moji zapisi o projektu #FITMAN so naleteli na Florjana Rusa. Vam ime nič ne pove? Potem že niste pristni slovenski avtomobilistični navdušenec.

Moji zapisi o projektu #FITMAN so naleteli na Florjana Rusa. Vam ime nič ne pove? Potem že niste pristni slovenski avtomobilistični navdušenec.

florjan rus in aleks humar reli

Levo Florjan, desno Aleks.

26-letni Idrijčan se je v mladosti ukvarjal s kolesarstvom, a daleč najbolj prepoznan v naši deželici na sončni strani Alp je postal po udejstvovanju kot sovoznik na relijih v Sloveniji in tujini. Zapiske bere namreč trenutno enemu najboljših reli voznikov pri nas, državnemu prvaku, Aleksu Humarju. Skupaj sta že dvakrat osvojila naslov slovenskega državnega prvaka v reliju. Medtem, ko je lani Florjan postal celo najmlajši državni prvak med sovozniki pri nas. Najvišjo stopničko sta tudi že osvojila na dirki za evropsko reli prvenstvo med vozili gnanimi na prednji pogon.

Kot jaz, se tudi Florjan, sooča s premalo telesno maso. Ob zaključku kolesarske kariere leta 2006 je tehtal zgolj 57 kilogramov na 184 centimetrov višine, medtem ko ob začetku njegovega projekta “fitman”, decembra 2013, pa 63. Do februarja je prilezel že do 72 kilogramov! Kot pravi se je za svoj osebni projekt odločil iz enakih razlogov, kot tudi sam; boljšega počutja ter zdravja. Izračunajte si svoj indeks telesne mase!

Trenutno povprečno pridobiva kilogram na teden, torej v dveh mesecih približno 7 kilogramov! Njegov cilj je “prilezti” do poletja nekje do 75 oziroma 80 kilogramov do konca leta 2014. Pri tem mi je svetoval: “Hrana, hrana, hrana in še enkrat hrana.” Zavedam se, da zaužijem bistveno premalo zdrave hrane, ki je namesto mene ne more niti moj trener Miha. Tu delam očitno napako. Na forumu še vedno poteka debata o predlogih zdrave prehrane. Florjanu sicer pri prehrani in treningu svetujeta in pomagata Anže Benko in Luka Šink. Sam pa bi mu ob tem čestital za super rezultat.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam