fbpx

Fitman03: Prvi trening

Blog, Moška moda, Zanimivosti

Ko mi je Miha, osebni trener, naročil naj se za začetek uležem v “komoro” Thermoslim sem imel mešane občutke. Predvsem dvom. Le kaj mi bo ta stvar pomagala? Čemu je namenjena?

Ko mi je Miha, osebni trener, naročil naj se za začetek uležem v “komoro” Thermoslim sem imel mešane občutke. Predvsem dvom. Le kaj mi bo ta stvar pomagala? Čemu je namenjena?

S to belo prevleko dosežemo, da se telo v napravi še hitreje segreje.

S to belo prevleko dosežemo, da se telo v napravi še hitreje segreje.

Miha mi je na hitro predstavil poanto komore. Namreč, ravno v središču programov centra FITMAN je uporaba te naprave Thermoslim, v kateri vedno poteka prvi del – voden individualno sestavljen trening ob konstantni temperaturi 37° C in pod vplivom infrardečih žarkov. V 20 do 25-ih minutah vadbe v Thermoslimu telo porabi do kar 1.500 kcal, kar pomeni 3- do 4-krat več maščobe kot pri običajnem treningu. Ok, to je teorija. Kaj pa v praksi? Kako izgleda? Ko sem se skobacal v napravo in so se prižgale oranžne lučke sem začutil prijetno toploto. Glede na to, da imam raje toplo kot hladno mi je prav prijetno ustrezala. Zaradi težav s hrbtenico, ki sem jih omenil v zapisu FITMAN01, mi je Miha prilagodil vaje, da ne bi prišlo do kakšne poškodbe. Vaje, kot so trebušnjaki, so se mi zdele preproste. Ponovitev sem imel za narediti 25. Uf, u izi, sem si mislil po prvih treh vajah. Naprava ima v notranjosti še štiri “zajle” s pomočjo katerih delaš vaje za noge, roke. Po nekje 15 minutah vaj mi je pričelo postajati vroče. Miha je še naprej gledal v moj kartonček, kamor zapisuje vaje, ter narekoval in kazal nove. “A bo kdaj konec,” sem se vprašal? Pošteno sem se prepotil. Telo je bilo že kar malce izmučeno. Sprva preprosta zadeva mi je postala naporna. Ko sem se že pričel pošteno znojiti, je končno bilo konec. Uf… Najbrž kakšnih dodatnih ponovitev ne bi zmogel.

Po Thermoslimu je sledil krožno sestavljen trening na fitness napravah. Gre za vaje, ki sem jih delal trikrat po 15 ponovitev. Uteži sva nastavila za začetek na High Pully-u recimo na 25 kilogramov. Mogoče še celo manj. Pošteno so me zmučile, a boljši del vsega skupaj mi je bil ta, da je vse hitro minilo. Takšen trening je sicer namenjen hitri definiciji mišic zgornjega in spodnjega dela telesa ter povečanju mišične mase in moči. Ravno to, kar rabim. Če bom le dnevno dovolj vase vnesel kalorij.

Sledil je še boljši del programa, sproščujoč tretma v Bodywarmu, neke vrste savni, kjer ob konstantni temperaturi 37 °C ter s pomočjo ozonoterapije, aromaterapije, kromoterapije in vlažne atmosfere poteka prijetna detoksifikacija telesa. Meni so se v tem času umirile misli, predelal sem celoten dan in vadbo, ki je bila ravnokar za menoj.

Ob zaključku je sledilo ponovno tehtanje, nekje za pol kilce sem izgubil telesnih tekočin med samo vadbo. Miha mi je še povedal, da bo program vadbe v celoti prilagajal mojemu cilju. Z redno kontrolo rezultatov pa bomo videli vsi skupaj kako sledim cilju.

Mogoče se komu zdi smešno, vendar tekom celotnega treninga me je Miha konstantno spodbujal, bodril in delil nasvete za pravilno izvedbo vaje. Vaje so kljub svoji preprostosti relativno težke in jih pogosto izvajamo malenkost narobe, kar botruje, da menimo, da smo dobri v nečem, a vajo delamo narobe. Ena izmed takšnih je denimo stabilizacija hrbtenice. Preprosta vaja, ko poskušamo na rokah zdržati kolikor se le da. Spodbujanje pa še kako pomaga pri motiviranosti za trening.

Vadba stabilizacija hrbtenice ti počasi pride v navado, da jo počneš kjerkoli. Recimo na Nanosu.

Vadba stabilizacija hrbtenice ti počasi pride v navado, da jo počneš kjerkoli. Recimo na Nanosu.

Ob slovesu po prvem treningu me je Miha še dodatno opozoril na prehrano, da bom zaužil dovolj kvalitetnih kalorij, da bomo sledili cilju.

P.S.: Namesto Thermoslima se uporablja za začetno vadbo treninga še podobna naprava – Thermobike. Že ime pove, da gre za kolo obdano z infrardečimi žarki.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam