fbpx

Fitman02: Analiza in potrebnih 7 kg navzgor

Blog, Moška moda, Nega telesa, Zanimivosti

Nista minila niti dva dneva po prvem srečanju, ko sem se moral že pojaviti na prvem treningu.

Nista minila niti dva dneva po prvem srečanju, ko sem se moral pojaviti že na prvem treningu. Uf.

“Morati” je tu zanimivo izbrana beseda. Povsem po lastni volji sem se odločil, da nekaj naredim zase, za svoje zdravje, za svoje telo. Mišice je potrebno “ojačati”, hrbtenica ne more stati sama. A kljub temu sem se pojavil pri trenerju Mihi, ker je tako preprosto pisalo v mojem urniku – kar tam piše, pač načeloma moram narediti. V koledar sem si shranil tovrstne sestanke po trikrat na teden še za naslednje tri mesece. Ponedeljek, sreda in četrtek.

V detajle tega "računa" se nisem spuščal. Povzetek je zgolj ta - pridobiti moram približno 7 kilogramov.

V detajle tega “računa” se nisem spuščal. Povzetek je zgolj ta – pridobiti moram približno 7 kilogramov.

Najprej je sledil test, ki pokaže fizično stanje osebe, ki želi postati fit. Impedančna analiza je podrobna analiza trenutne telesne sestave. V centru FITMAN jo izvajajo zmeraj na prvem posvetu in tudi v sklopu rednega programa na približno vsakih deset treningov. Dodatno pa na ta način preverjajo vaše aktualno fizično stanje še v okviru 12-mesečne kontrole po zaključku programa. To velja predvsem za tiste, ki želijo izgubiti kilce. Skratka, meni je izračun pokazal, da če želim, da se “ojačam”, pridobim kvalitetno mišično maso, potem potrebujem pridobiti nekje 7 kilogramov mišične mase. V približno treh do štirih mesecih? Bo šlo? Sam se kaj takšnega niti ne upam napovedati, trener Miha je bolj samozavesten in je v mojem imenu napovedal uspeh.

Sami si lahko s pomočjo on-line izračunov hitro in enostavno izračunate sledeče:
– vaš indeks telesne mase,
– vašo vrednost idealne telesne mase in
vrednost dnevne energetske porabe.

Meni na 181 cm višine, 64 kg teže in 16 cm obsega zapestja pokažejo zgornji trije izračuni sledeče:
– da imam normalno hranjenost,
– da bi imel idealno 73,3 kg (po mojem okusu malce preveč) in
– da dnevno povprečno naj bi porabil okoli 1964 kcal.

Vsi izračuni so seveda informativnega značaja in lahko služijo le kot orientacijske vrednosti. Za kaj več pa je bolje obiskati strokovnjaka za podrobnejšo analizo. Recimo center FITMAN nudi prvi takšen posvet brezplačno.

Po zastavljenemu cilju – pridobiti 7 kg – sem prejel tabelco kamor mi je osebni trener naročil naj si pišem vse kar pojem. Če bom namreč želel pridobiti telesno maso in želel trenirati trikrat na teden, potem bom moral dnevno vase vnesti vsaj 2500 kalorij ali več kvalitetne prehrane. To pa je zame nov nenačrtovan izziv. Zaradi hitrega tempa življenja imam seveda, kot večina, neurejeno prehrano. O tem niti nisem uspel razmišljati, saj sem se že moral podati v Thermoslim in pričeti s prvim treningom… O tem pa prihodnjič…

Na našem forumu Prehrana sem odprl temo – Projekt FITMAN – in kako bom pridobil kvalitetne kilograme – kjer si lahko pišemo glede prehrane.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam