fbpx

En dan popoln make – up, drug dan pa kot maska … Zakaj?

Izbor urednice, Lepota, Novice, slider

Predstavljamo vam nekaj možnih razlogov.

Nedvomno ste že opazili, da je lahko en dan vaš make – up videti brezhiben in obstoječ, kot bi ga delal profesionalni vizažist, naslednji dan pa se vam topi in si ga morate že do poldneva popravljati. Zakaj je tako? Predstavljamo vam nekaj možnih razlogov:

Vreme

Visoke poletne temperature in debeli sloj pudra na obrazu, nista najboljša kombinacija. V vročih dneh je topljenje ličil skoraj neizogibno, zato bi se mu morali izogniti, ali ga nanašati v zelo majhnih količinah. Po drugi strani pa je zdaj čas spremenljivega vremena, ki ima prav tako lahko negativni vpliv na kožo in posledično na ličila. Veter in nizke temperature sušijo kožo na obrazu, medtem ko toplo vreme spodbuja topljenje maščobe na koži. Edini način, da te spremembe na koži kontrolirate, je spremljanje vremenske napovedi in uporaba ustreznih izdelkov za nego obraza.

Nestalna jutranja rutina

Če eno jutro počakate, da koža vpije kremo in šele nato uporabite puder, drug dan pa ga nanesete takoj, ker se vam mudi, bo seveda vaš videz drugačen. Za obstojnejši make – up priporočano, da koži pustite dovolj časa, da vpije kremo, saj bo v nasprotnem primeru ličilo začelo drseti, še preden boste zapustili stanovanje.

Spremembe na koži

V obdobju menstruacije se v telesu dogajajo spremembe na ravni telesnih hormonov, ki poleg razpoloženja, vplivajo tudi na videz kože. To se največkrat pokaže v obliki mozoljčkov, izgubi maščobe ali pa sušenju kože. V tem primeru svetujemo, da imate na kozmetični polički dva pudra; enega za obdobje med menstruacijo, drugega pa za preostali mesec.

Redno čiščenje čopičev za nanos ličil

Če vam je osebna higiena na prvem mestu, potem mora biti pomembno tudi redno čiščenje pribora za nanašanje ličil. Ličila nikoli ne bodo videti sveža, če jih nanašate z umazanim čopičem in tudi koža se bo temu primerno odzvala. Če želite obstojen in bleščeč make – up, gobico umijte s toplo vodo po vsaki uporabi, čopiče pa enkrat tedensko v mlačni vodi in blagem šamponu.

 

Foto: Instagarm


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam