Dvorno pravilo, ki ga Meghan in Kate radi prekršita!

Moda, Znani

Pravila britanskega dvora narekujejo, da smejo člani kraljeve družine šele po 18. uri nositi nakit z diamanti. Mladi vojvodinji Meghan Markle in Kate Middleton sta za pravila gluhi…

Dobili smo občutek, da zadnje čase redko kateri dogodek na britanskem kraljevem dvoru mine brez kršenja pravil… Vsaj tako zatrjujejo vedno pozorni tabloidi s sokoljim očesom. Gre sicer za dokaj smešna, toga in zastarela pravila obnašanja na dvoru, a vseeno: pravila so pač pravila! In mladi vojvodinji, primoženi v kraljevo družino, bi jih morali upoštevati.

Posebej za Meghan Markle, ki je po novem vojvodinja suseška, radi govorijo in pišejo, da je zadrta kršiteljica starodavnih pravil na britanskem dvoru, vsekakor pa ni edina, to že moramo povedati v njen zagovor. Pri kršenju enega od pravil, ki je v veljavi tako rekoč že stoletja, v resnici prednjači Kate Middleton, vojvodinja cambriška. In za katero pravilo gre? Za zapoved, ki velja glede nošenja dragocenega diamantnega nakita preko dneva.

Kot poroča tudi znana modna revija In Style, kraljevska pravila zahtevajo, da člani kraljeve družine do 18. ure zvečer nosijo samo nakit z biseri, nakit iz plemenitih kovin, kot sta srebro in zlato (po novem tudi platina), nakit s poldragimi kamni, safirji in podobno.

Šele po 18. uri zvečer pravila britanskega dvora dovoljujejo nošenje diamantov in še ti bi morali biti diskretni, ne pa kričeče veliki modni dodatki. Kate to pravilo skoraj vsak dan prekrši, saj jo fotografi pogosto ujamejo, ko preko dneva nosi diamantne uhane, tudi večjih dimenzij.

Tudi Meghan lahko opazimo z diamantnimi uhani, le da so ti res majhni in komajda opazni, njen najljubši parček (na fotografiji zgoraj) ji je poklonila prav kraljica Elizabeta II.. Za to pravilo, ki ga imajo nekateri za bizarnega, pa obstajata dve izjemi.

Prva izjema je nošenje poročnega prstana, ki ga smejo krasiti tudi (veliki) diamanti, druga izjema pa je nakit z verskim obeležjem, sem spada nakit, ki so ga člani kraljeve družine dobili v dar ob podeljevanju raznih posvečenih zakramentov v cerkvi. Tovrsten nakit smejo člani britanskega dvora nositi ne glede na uro dneva in ob vsaki priložnosti.

 

D. S.

Foto: Index.hr, Splash, Pinterest, Yahoo, StyleCaster


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam