Čevlji, ki so že 10 let med najbolj popularnimi

Moda, Novice, Prva stran, Uncategorized

Ne spomnimo se, kdaj je nazadnje vladala takšna evforija zaradi čevljev, ki so preprosto presegali vse trende.

Pred nekaj dnevi je Chloéjev model Susanna pristal med tremi najbolj zaželenimi kosi letošnjega leta, kar ga uvršča ob bok večni klasiki, kot je Chanelova torbica 2.55.
Prihodnje leto bo Susanna model praznoval 10. rojstni dan in skupaj s tem bo prejel tudi naziv najbolj popularnih čevljev zadnjih 10. let.

Ne spomnimo se, kdaj je nazadnje vladala takšna evforija zaradi čevljev, ki so preprosto presegali vse trende in so še vedno na seznamu najbolj prodajanih v večini spletnih trgovin. Škornji Susanna so celo bolj prodajani, kot Balenciagini »Pistol« škornji, brez katerih to sezono pač ne gre in katerih kopije so preplavila high street trgovine.

Leta 2010 jih je na modno orbito izstrelila britanska igralka Sienna Miller, takrat ena izmed najbolj fotografiranih zvezdnic sveta. Paparazzi so bili obsedeni zaradi njene zveze z igralcem Jude Lawom, modni časopisi pa so objavljali skoraj vsako modno kombinacijo, v kateri se je pojavila. Sienna se je takrat le redko ločila od rdečih škornjev, ki so kmalu postali simbol vsakega trendovskega dekleta.

Sienna Miller

V tistem obdobju so si vse pripadnice nežnejšega spola želele videti kot Sienna, z razpuščenimi svetlimi lasmi, oblečene v oprijete kavbojke ali kratko krilo, kombinirane s Chloé škornji. Sienno so nasledile manekenke, ki so z oprijetnimi kavbojkami nosile moške srajce, usnjene jakne, nato pa je trend preplavil še Hollywood, z ameriškim odgovorom na Sienno – Kate Bosworth, še eno plavolasko z vitko postavo in odličnim modnim slogom.

Kate Bosworth

S pojavom blogov, Pinteresta in ostalih družbenih omrežij, so škornji začeli svoj online pohod, kar je samo povečalo njihov status zaželenega kosa. Skozi leta je model Susanna dobil nešteto izpeljank, saj smo lahko izbirali med usnjenimi, žametnimi ter vsemi možnimi barvami.

Zanimivo je, da njihova cena ni nizka. Ti čevlji bodo vašo denarnico olajšali za približno 900 evrov, kar je cena, ki se skozi leta ni spreminjala. Nekateri posebni modeli (omejene izdaje, ekskluzivna sodelovanja, eksotično usnje) pa stanejo več kot 1.000 evrov.

Lahko jih najdete na vseh boljših spletnih trgovinah, zato bodite pozorni na razna znižanja, vendar pa morate biti pri nakupu zelo hitri. Največjo izbiro modela Susanna za evropski trg, najdete na spletnih straneh mytheresa.com in net-a-porter.

 

Foto: Pinterest, Instagram

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam