fbpx

Anej: Ni vse v goloti

Blog, Zanimivosti

“Lisca, simbol slovenske modne industrije in ponos naših prednikov je letošnjo kampanjo postavila ravno sočasno s kampanjo z Calzedonie.”

Osamosvojitev Slovenije in zamenjava socializma s kapitalizmom je v deželico pod Alpami prinesla tudi Jumbo plakate. Ja tiste ogromne, ki kazijo vsak drugi kozolec in od katerih kmet zasluži več, kot od hektarja koruze. In kot vsako pomlad oz. začetek poletja tudi slovenski vozniki dobimo nevarnost na cesti imenovano – dekleta s kopalkami letošnje sezone. O tem, koliko nesreč je zaradi teh plakatov, je verjetno nemogoče izračunati. Je pa zanimivo, kako ti plakati odsevajo stanje v naši družbi. Slovenski družbi leta 2013. 

In da bo moj blog logičen in razumljiv moram najprej orisati razmere v družbi, kjer se to dogaja. Povprečen Slovenec se namreč svoj prosti čas preživlja tako, da se s svojimi prijatelji prereka ali je Janša kriv ali ne, če je Tovšakova večji “lopov” kot Kordež in kako gleda na Kučana. Stavek bog pomagaj bi bil na tem mestu kar primeren. Skratka narod in klima v državi je tako negativna, da se čudim, da iz negativne energije še nihče ni poštudiral elektrarne na “slovenceljne”. In bi bili energijsko samozadostni do konca sveta in še nazaj. Stanje na cestah je podobno. Spuščanje nekoga predse, spoštovanje šibkejših v prometu in spoštovanje pravil sta pri nas pač znanstvena fantastika. Samo še trobljenje in vožnja skozi rdečo nam manjka, pa bomo Grčija. Kljub vsej nagneteni negativni energiji, pa ob cesti stojijo privlačni plakati, ki obljubljajo sanje. Popusti v trgovinah so tako izjemni, da nam je lahko žal, da tja ne hodimo. Avtomobili imajo že skoraj dosmrtno garancijo. Imamo pa posebno serijo plakatov, ki so hkrati tudi nevarnost za vse udeležence v cestnem prometu – kopalke poletne sezone 2013. Nikoli nisem razumel ali so ti plakati namenjeni ženskam ali moškim?
lisca-1Več v izvirnem članku >>

Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam