fbpx

Ali veste, katera je trenutno najbolj iskana lepotna sestavina za lepo in napeto kožo?

Lepota

V poplavi različnih trendov nege kože se najdejo tudi klasike, h katerim se vedno znova vračamo in ena izmed njih je vitamin C.

O njegovi pomembnosti smo slišali že skoraj vse; vemo, da je odličen za imuniteto in k njemu se vedno znova vračamo, ko se pokažejo prvi znaki prehlada.

Vitamin C pa ima, poleg tega, da je odličen za zdravje, še druge odlike, kar je še posebej videti, ko gre za našo kožo.

Izdelki, ki vsebujejo vitamin C, bi morali obvezno najti prostor na vaših kozmetičnih policah, saj ima ta sestavina z razlogom zelo široko uporabo. Pomaga pri sivi polti, drobnih gubicah, brazgotinah od aken, srbečici in občutljivosti in še bi lahko naštevali.

Vitamin C je poseben zato, ker se bori proti prostim radikalom in njihovim škodljivim učinkom ter pomirja vneto kožo, hkrati pa utrujeni koži povrača vitalnost in to je tisto, kar je v zimskem času še najbolj potrebno.

Druga prednost tega vitamina je, da je nepogrešljiv del anti-age formul, saj daje koži čvrstost in sijaj ter spodbuja delovanje kolagena.

Strokovnjaki trdijo, da je uživanje hrane, bogate z antioksidanti odlično za telo, tako pa izdelki z vitaminom C pomagajo koži nadoknaditi tisto, kar izgubi zaradi izpostavljenosti UV žarkov in onesnaženega zraka.

Če v svojo lepotno rutino še niste vključili vitamina C, bodite pri naslednjem nakupu kozmetike pozorni in kupite izdelke, ki ga vsebujejo.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam