fbpx

Ali ste tudi vi skintelektualec?

Izbor urednice, Lepota, Novice, slider

Nov pojav v lepotni industiji.

V kakšni obliki uporabljate retinol ali hialuronsko kislino? Pred nekaj leti so se nam sestavine na zadnji strani izdelka zdele, kot da so napisane v nekem tujem jeziku, danes pa, ko so spletni forumi polni zapisov o prednostih AHA kislin in je kariera lepotnega blogerja lahko zelo resna, se sprašujemo, ali smo vsi skupaj postali skintelektualci?

Pred kratkim je britanski Vogue med vodilnimi izdelovalci kozmetike naredil raziskavo o novih potrošniških navadah in ugotovil, da so kupci bolj kot kadarkoli do zdaj osveščeni, kaj izdelki lahko vsebujejo in česa ne smejo, svojega denarja pa ne trošijo več tako zlahka.

V zadnjem času ugotavljamo, da v družbi zahodnega sveta prevladujeta dva trenda, ki se jima ne moremo izogniti. Prvi je življenje na spletu oziroma na družbenih omrežjih, drugi pa zdravo življenje, ki vključuje vadbo, zdravo prehrano in razmišljanje o posledicah lastnega življenjskega sloga. Z drugimi besedami, danes so informacije zelo lahko dostopne, konkurenca na trgu je zelo velika in že ena sama negativna ocena lahko resno ogrozi prodajo.

Posledično so potrošniki bolj seznanjeni s tem, kaj in zakaj določene izdelke kupujejo. Tega pojava se kozmetična industrija zelo dobro zaveda, zato se vedno več govori o pojavu skintellectuals, ki se nanaša predvsem na ljudi, ki jih kozmetika zanima in ki ne kupujejo izdelkov kar na slepo.

Tudi če za izdelkom stoji znana kozmetična znamka in razkošna embalaža, skintelektualci vedo, da to še ne pomeni, da je izdelek resnično kakovosten in vreden svoje cene. Vse, kar jih zanima, je na hrbtni strani izdelka, kjer so navedene sestavine. Britanski Vogue je prav o tem novem pojavu govoril tudi z znanimi izdelovalci kozmetike.

Nekateri sogovorniki so poudarili, da so se še pred leti lahko posluževali izrazov »čarobni eliksir« ali »revolucionarna formula« medtem, ko morajo biti današnji trženjski pristopi bolj previdni. Danes osveščeni kupci vedo vse o retinolu, hialuronski in AHA kislini, zato je ustanoviteljica znamke Cult Beauty, Alexia Inge opozorila, da potrošniki temeljito preberejo sestavine kozmetičnih izdelkov, kot se je to že uveljavilo pri prehrani. Skintelektualci k celotni zgodbi namreč pristopijo iz znanstvenega in racionalnega vidika in kadar jim ponujajo izdelek, ki zagotavlja zmanjševanje gub, se mora to dejansko na koži tudi opaziti.

 

Foto: Lachlan Bailey

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam