Ali si znate pravilno oprati lase?

Lepota, Prva stran

Ključ do lepih, zdravih las ni le v izdelkih, ali pa načinu in pogostosti striženja. Največ je odvisno od tega, kako lase perete!

Morda menite, da se hecamo, saj lase menda ja zna oprati vsak! A ni tako. Oprati že zna vsak, oprati, ampak ali tudi pravilno? Tako, da je lasišče očiščeno umazanije in odvečnega sebuma, lasje pa so že na videz zdravi, prožni, gladki, nezavozlani, sijoči in lesketajoči se kot iz oglasa za šampon?

No, vidite, tu se skriva tista prava znanost o pranju las, ki vam jo bo z veseljem zaupal tudi vaš frizer ali lasni stilist, če ga boste le vprašali. Saj se še spomnite, kakšen lahkoten občutek neobteženosti in predvsem občutek čistih, lepih las imate ponavadi po odhodu iz frizerskega salona, kajne?

 

Tako je zato, ker frizerji ne znajo samo striči in niso le strokovnjaki za nove modne trende na področju pričesk, pač pa obvladajo tudi same temelje – torej pranje las! Pred vami je video tutorial, v katerem nastopa vrhunski lasni stilist in ‘celebrity’ frizer Christophe Robin, ki sam zase pravi, da je ‘french hair colorist’, torej specialist za barvanje las po francoskem vzoru.

Francozinje namreč slovijo po šiku, nonšalanci in barvanih laseh, ki se sploh ne zdijo pobarvani, ampak so videti naravni – Christophe Robin torej v spodnjem tutorialu razlaga, kako si same pravilno operemo lase, da dosežemo učinek, kot da smo se pravkar vrnile iz dragega salona.

Če ste do sedaj menile, da to res ni znanost – lase 2x šamponirati (mimogrede, eno šamponiranje je povsem dovolj!), potem nanesti balzam oziroma regenerator in lase izprati, boste po ogledu YouTube tutoriala z Robinom zelo presenečene.

Postopek pranja in količina uporabljenih preparatov za čiščenje in nego las je kajpak pomembna. A prav postopek izpiranja las je eden od bistvenih dejavnikov, ki pomagajo do bleščečih, zdravih las, vam razkriva svoje številne trike Christophe Robin, ki pokaže, kako lase perejo profesionalci. Shranite si ta video in slavnega strokovnjaka posnemajte v domači kopalnici!

 

 

Foto: YouTube, Pinterest, Live About, Journal.hr, Coveteur


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam