Ali pravilno hranite svoje parfume?

Ali pravilno hranite svoje parfume?

Čeprav, za razliko od ostalih kozmetičnih izdelkov, parfumi nimajo roka uporabe, ne mislite, da se ne morejo pokvariti.

Če svojo zbrirko dišavo ponosno razkazujete na polici tvegate, da zaradi njihove izpostavljenosti neposredni sončni svetlobi in visokim temperaturam, spremenijo svoj videz in vonj. Vročina lahko povzroči kemično reakcijo, ki zmanjša prvotni vonj in poškoduje stekleničko, v kateri se parfum nahaja.

Vendar stvar ni tako črna, kot se vam mogoče zdi in prav v črni smo našli rešitev! Parfumi v temnih in nepropustnih stekleničkah so bolj odporni na take pogoje, morate pa jih hraniti stran od radiatorjev in oken. Na splošno velja, da so temnejše stekleničke bolj “varne” za parfume.

Veliko nas parfume hrani v kopalnici, ki je prav tako škodljiva, saj vlaga negativno vpliva na ohranjenje vonja. V kopalnici poiščite zaprto omaro ali kakšen kotiček, kamor para izpod prhe ne pride. Če te možnosti nimate, svoje parfume rajši hranite v drugem suhem prostoru, na primer v spalnici.

Da boste življenjsko dobo vašega priljubljenega parfuma podaljšali, ga shranite v pokončni legi in originalni steklenički in ga ne odpirajte in zapirajte prepogosto … če se lahko temu uprete 🙂

 

Foto: Pinterest