fbpx

Ali krema okoli oči res preprečuje znake staranja?

Lepota

Kadar začnete razmišljati o izdelkih proti staranju, je verjetno krema za področje okoli oči ena izmed prvih, ki vam pade na pamet.

Ali je res must-have izdelek proti staranju, kot to trdijo znane lepotne znamke? Če vprašate blogerko Susan Yaro, strokovnjakinjo za lepoto, ki svoje video zapise o kozmetičnih izdelkih redno objavlja na Youtube kanalu Mixed Makeup in ocenjuje lepotne rutine popularnih blogerk in zvezdnikov, je odgovor zelo preprost: ne!

Susan je prepričana, da so kreme za področje okoli oči (vsaj v večini primerov) popolnoma nepotrebne, razlogi pa so na široko razloženi v videu z naslovom: Why I don’t use eye cream at night (Zakaj ne uporabljam kremo okrog oči ponoči), ki si ga lahko pogledate v nadaljevanju.

To je nekaj njenih trditev:

Krema za področje okoli oči je čisto nepotrebna. Bolj pomembno je imeti kakovostno medicinsko rutino.

Krema za področje okoli oči vlaži kožo, zaradi katere je videti mladostna, nikakor pa ne preprečuje staranja. Staranje preprečuje uporaba retinola, tako da je bolj učinkovito, če uporabljate kremo oziroma serum, ki vsebuje retinol.

Krema za področje okoli oči ne preprečuje pojavljanja temnih kolobarjev. Nastanek preprečuje sestavina v kremi hidrohinon, ki postopoma posvetli kožo.

Krema za področje okoli oči je marketinška poteza – samo da se pakirajo v manjši embalaži. Susan pa je pojasnila, kdaj je uporaba kreme za oči priporočljiva in kdaj jo uporablja tudi sama.

»Uporabim jo, kadar vem, da bom nosila močan make-up. Kadar nanašate več slojev ličil – puder, korektor, puder v prahu, rdečilo, bronzer, ne žalite, da se ličila usedejo v gube okoli oči.

Takrat priporočam, da nanesete to kremo na kožo, saj dodatno vlaži in daje občutek sijaja in napetosti.«

Foto: Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam