fbpx

Ali je Paris Hilton res izumila selfie?

Lifestyle, Novice, Prva stran, Znani

So te fotografije dokaz, da je hotelska dedinja prva posnela selfie?

19. novembra 2006 se je Paris Hilton znašla v položaju, v katerem se danes velikokrat znajdemo tudi sami, ko želimo lepo lastno fotografijo, pa v bližini ni nikogar, ki bi nas posnel. Paris je takrat storila, kar še ni storil nihče pred njo, s telefonom v roki je obrnila kamero, nagnila glavo, se prepričala, da je v objektivu in nato »klik«. Tako je nastal prvi selfie v zgodovini … če verjamemo Paris Hilton.

Hotelska dedinja / zvezdnica resničnostnih oddaj / starleta je obeležila dogodek, ko je posnela fotografijo skupaj s svojo prijateljico Britney Spears in zapisala:

»Pred 11. leti sva jaz in Britney Spears izumili selfie!«

To pa ni bil prvi primer, zaradi katerega se ima Paris za pionirko selfijev. Na začetku letošnjega leta je za W Magazine povedala:

»Če bi imel pozivnik kamero, bi tudi z njim posnela selfie. Mislim, da sem selfije fotografirala že kot mala deklica s fotoaparati za enkratno uporabo.«

Splet ob teh izjavah seveda ni mogel ostati tiho in številni so Paris vzeli na piko zaradi netočnih zgodovinskih dejstev in njene pretirane samozavesti.

Kot dokaz so objavili fotografije znanstvenika Billa Nyeja, ki je svojo fotografijo posnel leta 1999, Beatlesa Georga Harrisona pred Taj mahalom (kar naj bi bil prvi turistični selfie), Astrid Kirchherr in Paula McCartneyja iz leta 1960.

George Harrison

Bill Nye

Levo: Robert Cornelius, desno: Paul McCartney

Kot se je izkazalo na koncu, je prvi selfie posnel Robert Cornelius leta 1839, če ne upoštevamo avtoportreta na olju nizozemskega slikarja Vincenta Van Gogha.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam