8 pravil, ki jih upoštevajte, če srečate bivšega

Odnosi, Prva stran

Morda neprijeten trenutek, ko se po vaši glavi podi na tisoče misli. »Zakaj nisva več skupaj?« ali »Zakaj me je pustil?«

Petek, zabava, veselje! Vse je super, dokler ne zagledate bivšega.

Morda neprijeten trenutek, ko se po vaši glavi podi na tisoče misli. »Zakaj nisva več skupaj?« ali »Zakaj me je pustil?« Morda: »Je ta zraven njegova nova punca?«

Kakor koli, ohranite trezno glavo, bodite cool in upoštevajte teh 8 pravil:

1. Ne ignorirajte ga

Če ga boste ignorirale, ko ga boste zagledale, bo videti otročje. Tisti »Živjo!« lahko spravite iz sebe in ga pozdravite. Tako boste pokazali samozavest, suverenost in sproščenost.

2. Brez dotikov

Čeprav je odvisno od tega, kako sta se razšla, mu  v nobenem primeru ne skočite takoj v objem. Izogibajte se vsem telesnim stikom, rokovanje se bo zdelo čudno in tudi pozdrav s poljubom, ko so vajine ustnice precej blizu, bi znal biti nevaren. Torej, ostanite le pri pozdravu na varni razdalji.

3. Ne pogovarjajte se predolgo

Če nanese na to, da začneta pogovor, naj bo le-ta čim krajši. Izogibajte se pogovorov o novih partnerjih ali vajini propadli zvezi, saj vam zna to pokvariti večer.

4. Ne dramatizirajte

Tudi, če vas bo izzval, ostanite mirni in ignorirajte njegove provokacije. Za prepir sta potrebna dva. V najslabšem primeru se obrnite stran in odidite.

5. Ne »tračajte«

Če se ne morete zadržati in vas mika, da z bivšim spregovorite, ostanite kar se da hladni in zbrani. Tudi njegovo novo pričesko, ki mu tako zelo pristoji, lahko komentirate doma s prijateljico.

6. Ne pijte preveč alkohola

Ne pravijo zaman »In vino veritas«. Verjetno je ni med vami, ki ni doživela čustvenega izliva, če je popila kakšno kapljico preveč. Ob alkoholu nam popustijo zavore in tekila ni vaša najboljša prijateljica na zabavi, na kateri je tudi vaš bivši, ki ga še niste čisto prebolele. Skušajte, da ne dosežete stanja »pijana bivša«.

7. Ne cvilite in ne kažite čustev

Čeprav ste še vedno nore nanj in bi ga vzele nazaj isto minuto, mu ne smete reči niti besede. Namesto tega raje pokažite, da se imate dobro in obvladate situacijo. Prošnje, čustveni izlivi v množici ljudi niso privlačni, pa v glavnem tudi ne delujejo.

8. Ne buljite

»Je to nova jakna?, Uuu, začel je trenirati? S kom se to pogovarja?«. Namesto, da ga ocenjujete, bodite samozavestne in se osredotočite na sebe, zabavo, na življenje brez njega. In najbrž se strinjate, da bo čudno, če boste cel večer buljile vanj?

 

Foto: Giphy


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam