fbpx

7 navad, ki pospešujejo staranje

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Še vedno nismo odkrili čarobne palice, ki bo zaustavila staranje, lahko pa lahko pomagamo sami.

Še vedno nismo odkrili čarobne palice, ki bo zaustavila staranje, zato pa lahko pomagamo sami sebi, če se znebimo spodaj naštetih slabih navad. Ste opazili, da kljub vsakodnevni negi, vaša koža zgublja na elastičnosti in da je vedno bolj suha? Znaki staranja? Ni nujno, to lahko tudi pomeni, da se ne zavedate, kako lahko slabe navade vplivajo na videz vaše kože.

Kadar telovadite brez zaščitnega faktorja
Večina od nas ne uporablja kreme z zaščitnim faktorjem, saj ne želimo, da bi se še dodatno znojili. Samo pol ure teka ali vadbe na prostem je dovolj, da vas opeče sonce oziroma, da je vaša koža izpostavljena močnim sončnim žarkom, ki še kako močno vplivajo na videz kože. Gube in starostne pege ter vse spremembe na vaši koži, so posledica izpostavljanja UV žarkom. Sonce je v zadnjih letih močnejše, kot kadarkoli do zdaj, zato ne zapustite doma brez zaščitnega sloga kreme, ki ima minimalni zaščitni faktor 30, ali pa oblecite nekaj, kar bo pokrilo vaše telo.

Kadar pijete alkohol
Alkohol ne povzroča samo glavobola, ampak vpliva tudi na hidratacijo telesa in tudi slabšo vpojnost vitaminov, sploh vitamina A, ki je ključnega pomena za delovanje kolagena in elastina. Ta pomembni protein ohranja odpornost kože in njeno elastičnost.

leave_bad_skin_care_habits_behind

Kadar jeste presladko hrano
Ste veliki ljubitelj sokov, čokolade in ostalih sladkarij? Mogoče je napočil čas, da to strast opustite za vedno. Visoka raven sladkorja v krvi zmanjšuje raven kolagena v koži (ta proces se imenuje glikoton), kar spodbuja nastanek gub in suhe kože.

Kadar ne nosite sončnih očal
Sončna očala so angel varuh vaših oči ter kože okrog njih, ki je tudi najtanjša in najbolj občutljiva. Izberite očala, ki imajo UV zaščito. Potrebujete še dodatno motivacijo: 10 % kožnega raka se naredi v predelu okoli oči, ki predstavlja samo 1 odstotek skupne površine kože našega telesa.

woman-sunglasses-beach-462x428

Kadar poslušate glasno glasbo
Danes je vse več ljudi, ki poslušajo glasno glasbo s pomočjo slušalk, ne vedoč, da glasnost draži tanke dlačice v vašem ušesu, ki posledično dražijo živce v možganih, kar postopoma privede do poslabšanja sluha.

getty-200382849-008-womaninbath-ryan_mcvay

Kadar dolgo gledate v računalnik
Vemo, da danes le redko stvar naredimo brez uporabe računalnika, kar je v bistvu naše delo. Vseeno bodite pazljivi, da naj bo dolgotrajno sedenje za računalnikom v svetlem prostoru in da ste dovolj odmaknjeni od ekrana. Prav tako ni zaželeno pretirano strmenje in mežikanje, saj to vpliva na podočnjake, gube in glavobol. Pogosto si privoščite odmor in se izogibajte nepremičnemu sedenju.

iPads

Kadar pretiravamo s čiščenjem obraza
Bistvena nega kože zahteva vsakodnevno čiščenje make – upa in umivanje ter uporabo dnevne kreme, ki vlaži vašo kožo. Pika. Izberite si tonik za čiščenje obraza, ki globinsko čisto kožo in to je popolnoma dovolj, brez močnih mask, agresivnih pilingov, olj in tako dalje. Koža sama po sebi deluje kot naraven zaščitni faktor globljih slojev in zunanjih dejavnikov.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam