fbpx

6 razlogov, zaradi katerih smo v hladnejših dneh videti starejši

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Nizke temperature koži in lasem niso naklonjene.

Pomanjkanje sonca pomeni tudi manj vitamina D, kar ne vpliva samo na slabše razpoloženje, ampak tudi na sam videz. Na lepoto negativno vpliva tudi gretje v domovih in zaradi tega smo lahko v hladnejših dneh videti slabše, kot poleti. Preverite, kako hladni dnevi vplivajo na lepoto:

Izrazitejši podočnjaki

Podočnjaki so pozimi bolj izraziti zaradi pomanjkanja vitamina D in K in zaradi tega so nekatere ženske videti kar za nekaj let starejše. Zaradi podočnjakov največkrat trpijo ženske svetlejše polti, zato jim je med ličenjem nameniti več pozornosti. Za prekrivanje je najboljši pripomoček korektor, v kombinaciji s pudrom v prahu.

Nezdrav videz las

Ogrevanje, hlad, suh zrak in statična elektrika negativno vplivajo na videz las, zato postanejo pusti. V teh dneh priporočamo pogostejšo uporabo mask, da se lasem povrneta lesk in sijaj.

Temne barve

V mrzlih dneh ženske polj pogosto nosijo temna oblačila, ki v kombinaciji s sivo okolico ne laskajo obrazu, zato so videti starejše. Če želite v jesensko-zimske kombinacije vnesti nekaj živahnosti, potem oblecite vsaj en kos v svetlih barvah.

Suha koža

Ogrevanje v domovih izsuši kožo, zato je v hladnejših dneh potrebna bolj intenzivna nega. Da bi jo osvežili in povrnili vlago, lahko v hidrantno kremo in losjon za telo dodate nekaj kapljic olivnega olja.

Pomanjkanje vadbe

V hladnejših dneh se je veliko lažje odpovedati odhodu v telovadnico ali teku, sploh še dežuje ali sneži. Pomanjkanje gibanja pa negativno vpliva na videz in razpoloženje, zato je zaželeno, da poiščete vadbo, ki jo izvajate lahko tudi doma.

Slabo počutje

Kadar niste dovolj izpostavljeni sončni svetlobi, ne dobite dovolj vitamina D, ki vpliva na hormon sreče. V mrzlih dneh je zato treba pomanjkanje tega vitamina nadomestiti z živili, ki so bogata z njim, kot so losos, tuna, rumenjaki, sir, gobe …

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam