6 oblikovalskih katastrof, ki so nas nasmejale do solz

6 oblikovalskih katastrof, ki so nas nasmejale do solz

Ali nas zafrkavate, ali kaj? Tako bi se lahko po domače izrazili ob oblikovalskih ‘dosežkih’, ki smo jih videli in so nas spravili v krohot. Ali se dandanašnji res že vse lahko prišteva pod modo in prodaja kot suho zlato?

Ni pomembno, kako praktično, lepo ali pa sploh koristno je nekaj, če ima podpis znanega oblikovalca je kar avtomatično na tem predmetu listek z vrtoglavo visoko ceno in vsi v en glas hitimo hvalit ‘cesarjeva nova oblačila’, čeprav terja čisto in nedolžno otroško dušo, da pokaže na neprizanesljivo resnico: “Cesar je gol!”

Hm, pa vseeno, nekateri ‘dosežki’, ki so jih oblikovalci dali na trg, javnost ni sprejela odprtih rok kljub splošni nekritičnosti do visoke mode. Še več, včasih so se prav od srca nasmejali polomijam, ki so jih dizajnerji skušali prodati. Tu pa je 6 resnično najbolj smešnih med njimi!

# Chanelov bumerang za 1295 evrov

Ja, Chanel je dal na trg svoj bumerang, francoska hiša visoke mode pa je bila zaradi rekvizita, ki ga je poslala na trg, pred kratkim obtožena zaradi prisvajanja domorodne avstralske kulture.

# Torba Balenciaga za 1592 evrov

Dragoceni Balenciagini torbi, ki je čista kopija Ikeine modre vrečke za 0,75 evra, se je smejal ves svetovni splet, pa tudi glavni pri Ikei. Balenciaga jim je navsezadnje naredila krasno brezplačno reklamo!

# Papirnata vrečka Jil Sander za 263 evrov

Če ste mislili, da Balenciage nobeden ne more premagati, se motite. Pred petimi leti je modna hiša Jil Sander predstavila novo kolekcijo torb – papirnatih vrečk. Nekateri so mislili, da gre samo za rekvizit na modni reviji, dokler niso videli etikete s ceno…

# Dizajnerski crocsi

Ko je oblikovalec Christopher Kane na reviji za pomlad-poletje 2017 svoje modele obul v crocse, so se nekateri že zbali, da bo ta grda obutev postala hit sezone. Na srečo se to ni zgodilo, pa čeprav jih je oblikovalec ‘oblekel’ v bleščeče kamenčke.

# Topshopove prozorne hlače

Da niso čudaški (in očitno pohlepni) samo oblikovalci visoke mode, je pokazal Topshop s svojimi nenavadnimi kavbojkami, izdelanimi iz povsem prozorne plastike. Topshopu pa je za razliko od drugih uspelo, da je prozorne hlače, naj si bodo še tako grde, razprodal s svetlobno hitrostjo.

# Dvostranski škornji

Zdi se, da so še sami oblikovalci pokapirali, kako butaste so njihove ideje, saj škornjev, ki so videti natanko enako v obe smeri hoje (nagledate se jih lahko na uvodni fotografiji) modna hiša Hood by Air ni dala v prodajo.

Foto: The Huffington Post, Fortune, Vogue, Allure