5 živil, ki povzročajo akne

Lepota, Novice, Prva stran

Če želite imeti čist in nežen obraz, se izognite tem izdelkom.

To je hrana, ki se ji je treba izogniti, če želite imeti čist in nežen obraz.

# Sol

Preveč soli ustavi postopek hidracije, ki vodi do oteklin, nato pa se telo ne more boriti proti aknam, saj nima moči. Rešitev je kalcij, železo, oziroma karkoli, kar spodbuja naravno vlažnost in ohranja njeno raven.

# Kruh in rafinirana zrna

Kruh in rafinirana zrna povečajo inzulin, ki omogoča, da se akne same pojavijo v večjem številu. Rjav riž je lahko odličen nadomestek, saj vsebuje veliko beljakovin in vitamina B.

shellfish

# Školjke

Morski sadeži, školjke, raki, jastogi, vse kar zamaši pore in prinaša akne. Tuna ali som bi bila veliko boljša rešitev za vašo kožo. Bogata z omega 3 in omega 6, ne mašita por in koža lahko tako prosto diha.

# Mleko

Mleko in vsi mlečni izdelki so polni bioloških hormonov, koža je tako pod velikim stresom, še posebej, če te proizvode zaužijete v velikih količinah. V prehrano je potrebno uvesti nekaj sprememb, kot je recimo brokoli, ki vsebuje vitamine A, B, C, E in K, ki sprošča kožo in jo ohranja mladostno.

milk

# Alkohol

Vino, pivo, koktajli … so dobri, vendar umetno sušijo kožo kar lahko hitro vodi do gub. Avokado je odlična zamenjava. Osvežuje in je bogat z vitaminom E.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam