fbpx

5 trikov! Kako premišljeno nakupovati v decembru?

Lifestyle, Prva stran

Kako premišljeno in uspešno nakupovati?

Črni petek, decembrski prazniki in prazna denarnica je tu!

Ob Črnem petku, ki se nadaljuje v vikend in prazničnih nakupi, ki še sledijo, v nakupovalni »džungli« pogosto ravnamo brezglavo. Lepe svetleče stvari, prijetno vzdušje in dobri oglaševalci hitro poskrbijo za prazno denarnico. Seveda pa ne želimo, da bo naše življenje kmalu izgledalo kot scena iz filma Strastna zapravljivka. Preberite naslednje nasvete, ki smo jih za vas pripravili, da bodo letošnji nakupi premišljeni in uspešni!

leighton-meester-zuzanna-szadkowski-film-shopping-scene-gossip-girl-new-york

1. TRIK: OKVIREN NAČRT

 Preden se odpravite na nakupovalni pohod, imejte v glavi vsaj okvirno začrtane osebnosti in želje ljudi, ki jih morate obdariti. To ne pomeni, da morate imeti natančen spisek, ampak le pomoč, da veste v kateri smeri iščete. Ostalo bo prinesla ponudba sama. Tako boste manj izgubljeni in posledično ne boste brezglavo zapravljali. Pri nakupovanju hrane in prigrizkov nikoli ne bodite lačni, saj je znanstveno dokazano, da takrat kupimo nepotrebne stvari.

large-7

 2. VZEMITE SI ODMOR

 Nakupovanje je pravi  šport in človeka izčrpa, zato je popolnoma razumljivo, da želite nakup opraviti čim hitreje in oditi domov. Vendar pa vam lahko pijača ali krog po centru dasta čas za trezen razmislek in presekata krog evforije ter »letanja«. Tako lahko razmislite o možnostih, ki jih imate nagledane. Včasih je potrebnih le pet minut miru, da razjasnite, če nekaj resnično potrebujete. Nagledan kos lahko vedno rezervirate na stran za vsaj eno uro in se ponj vrnete po razmisleku. Tako nakupujemo članice uredništva. Najprej naredite obhod po trgovinah in se razglejte in se nato po »odmoru« ali celo prespani noči vrnite in opravite nakup. Če vam stvar čez nekaj časa ne šviga več po glavi, je bila po vsej verjetnosti to je le evforična muha. Na takšen način se boste izognili temu, da vam bo v naslednji trgovini žal, ko boste videli boljšo stvar za manj denarja.

coffee-fashion-trend-14-1

3. RAZMISLITE KAKŠEN TIP NAKUPOVANJA VAM USTREZA

Ali raje nakupujete sami ali v paru? Mame so lahko naš racionalni glas pri nakupovanju ali pogoj za živčni napad. Isto je s prijateljicami. Zagotovo veste, kaj vam bolj ustreza in kdaj nakupujete bolj premišljeno. Priporočamo tudi, da se odpravite po nakupih med tednom ali dopoldne, saj je takrat gneča precej manjša, posledično pa tudi evforija. Po nakupih se vedno odpravite spočiti, če je le to možno. Razmislite, katere osebe vam so ali niso pomoč pri pametnem nakupovanju. Otroci verjetno niso, saj bi imeli vse iz trgovine, vi pa veste, kaj lahko dobijo.

d524103382400e45e3d2290f0be70e1e

4. ZAVEDAJTE SE MARKETINŠKIH POTEZ

 Ste vedeli, da so glasba in dišave v trgovinah prilagojene temu, da vas »zaženejo«, da porabite več? V draguljarnah uporabljajo neonske luči, da se nakit bolj sveti, v najstniških trgovinah vrtijo glasno glasbo, da vzbudijo najstniške hormone, modre embalaže piškotov pa nas naredijo lačne. Zavedajte se, da v oglaševanju ni nič naključno. Bodite pozorni na dodatna gratis darila, ker se prodajalcu to še vedno izplača, prav tako pa imejte v mislih tudi “kupite 3 za 2″ akcije, saj na koncu še vedno plačate več. Vaša mantra naj bo »Ali to resnično potrebujem?«

large-3

5. SREČA JE V MALIH STVAREH, RESNIČNO

 Včasih se ob prihajajočem novem letu obnašamo kot da naslednjega leto ne bo, zato januarja »stiskamo« na vseh koncih. Zapomnite si, za srečo v življenju je pravzaprav potrebno zelo malo, saj je življenje precej enostavno. Vaš otrok ne potrebuje tablice in še ene igrače in vi ne potrebujete vseh materialnih stvari, za katere vas skušajo prepričati, da v resnici jih. Prepričani smo, da je sreča v majhnih stvareh, zato ni treba imeti bančnega bankrota konec decembra. Lastnoročno narejene stvari (ideje so na Pinterestu) so veliko osebnejše in cenejše, prav tako pa lahko posnamete filmček ali spečete osebi najljubše pecivo. Obdarujte po svojih zmožnostih, ne po zmožnostih obdarjene osebe!


large-1

Upamo, da smo vam z nasveti pomagali in ustvarili trend obdarovanja »manj je več«. Všečkajte nas na Facebooku ali Instagramu!

Vir fotografij: Pinterest, Google


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam