fbpx

4 skrivnosti rdeče šminke!

Izbor urednice, Lepota, Novice, slider

Rdeča je zagotovo najbolj priljubljena barva med šminkami, vendar pa moramo vedeti, kako jo nositi.

Rdeča barva je zelo nabita z energijo in kdor jo nosi, izžareva zapeljivost in privlačnost. Rdeča je že od nekdaj najbolj privlačna barva za ustnice. Nekateri bodo razlog našli v psihološki razlagi, saj naj bi bil v trenutkih spolnega vzburjanja povečan pretok krvi v ustih, zaradi česar postanejo bolj rdeče. Zato se verjame, da je prav ta razlog bil povod, da so si ženske ustnice na začetku barvale prav z rdečo barvo.

Da bi bili videti zapeljivi in chic, pa je zelo pomembno, kako rdečo šminko nositmo.

Pravilen make – up

Skrivnost lepega videza in rdeče šminke je v preostalem delu obraza. Če smo natančni, bolj bleda je polt, večji vtis rdeča šminka naredi. Zato naj bodo senčke na očeh v svetlih odtenkih, na lica pa dodajte le malo rdečila. Če ste se odločili za rdečo šminko, se izognite uporabi eyelinerja, dovolj bosta le dve plasti maskare (črna za rjavolaske, rjava pa za svetlolaske in rdečelaske). Maskaro obvezno nanesite tudi na spodnje trepalnice, da vam optično poveča oči. Na koncu na obraz nanesite puder v prahu ter na lica dodajte malo rdečila.

Svinčnik za ustnice

Zelo grdo je videti, ko se šminka razlije čez ustnice ali pa kje izgine. To boste najlažje preprečile z uporabo svinčnika za ustnice pred samim nanosom šminke. Šminka bo tako dlje časa ostala na svojem mestu.

Izberite pravi odtenek

Svetlolaskam je všeč šminka v svetlejši opečnati barvi ali koralno rdeči. Pazite, da šminko nanesete v tankem sloju, ki naj bo videti naraven. Rjavolaske obožujejo vse ciklamne odtenke, svetlejše rdeče in barvo lubenice, medtem ko rdečelaske lahko uporabljajo prav vse rdeče odtenke.

Nohti

Z rdečo šminko ne nosite rdečega laka za nohte, saj ne boste pustili zapeljivega vtisa, ampak napadalnega. Predlagamo, da uporabite brezbarvni lak ali si naredite francosko manikiro. Če pa se rdeči nikakor ne morete odpovedati, potem uporabite lak v odtenku vrtnic.

 

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam