fbpx

4 dejavniki, ki povzročajo, da vaša barva na laseh hitreje zbledi

Lepota, Novice, Prva stran

Barva, ki vam jo profesionalno nanese frizer vam bi morala zdržati vsaj tri mesece.

Barva, ki vam jo profesionalno nanese vaš frizer vam bi morala zdržati vsaj tri mesece, a kar nekaj faktorjev lahko poskrbi, da barva zbledi hitreje. Nekateri elementi so sicer res pričakovani – za primer lahko vzamemo sonce, saj s svojimi UV žarki uničuje vašo barvo, kar pomeni, da zaščite ne nanašajte le na svojo kožo, ampak je priporočljivo, da med poletjem zaščitite tudi svoje lase.

Drugi faktorji, ki povzročijo, da vaša barva začne zgodaj bledeti, pa niso tako očitni, saj jih lahko najdete tudi znotraj izdelkov, ki jih uporabljate za svoje lase. A vaše lase in barvo lahko popolnoma uničijo. Spodaj vam tako predstavljamo seznam štirih faktorjev, ki lahko povzročijo hitrejše bledenje barve.

Tonirana olja in serumi

Kljub temu, da ima bogato arganovo olje blagodejen vpliv na naše lase in je lepe zlate barve, pa je to lahko razlog, da se vaši svetli lasje začnejo spreminjati v barvo medenine, saj vsa oranžkasta olja, ki jih damo na lase, spremenijo lase v oranžkaste, ne glede na to ali so vaši lasje svetli ali temni. Bolj priporočljiva so prosojna, čista olja, saj tako vemo, da ne bodo vplivala na barvo vaših las. Pazite tudi, ko na svoj obraz nanašate serum z vitaminom C. Če se dotakne vaših las, lahko barvo spremni v mandarinasto oranžno.

Trda voda

Na vaše lase lahko vpliva tudi, ali je voda, s katero se umivate, trda ali mehka. Mehka voda je precej boljša tako za vašo kožo kot za vaše lase, kar pomeni, da lahko ogromno prihranite pri nakupovanju izdelkov, saj ne potrebujete toliko mila ali šampona. Trda voda vsebuje veliko klora, ki vaše lase lahko obarva zeleno, zato je priporočljivo, da uporabljate poseben filter za glavo tuša, če živite na območju s trdo vodo.

Nepravi izdelki

Niso vsi izdelki, ki skrbijo za ohranjanje barvanih las izdelani enako. Vedno je pametno, da izberete takšne, ki ne vsebujejo sulfatov, najbolje pa je, da se pred nakupom posvetujete s svojim frizerjem, ki vam bo povedal, katere izdelke je najbolj priporočljivo kupiti, ali pa vam jih bo prodal kar sam.

Alkohol in silikon

Pozorno preberite sestavine na lakih za lase in serumih in se izogibajte izdelkov, ki vsebujejo alkohol ali silikon. Veliko serumov vsebuje eno izmed teh stvari in ljudje mislijo, da lase naredijo bolj sijoče, a to ne drži. Silikon na vaših laseh pusti težak občutek in vaši lasje so zato videti bolj pusti.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam