fbpx

11 najbolj vplivnih družin v Ameriški modni industriji

Tuja scena, Zanimivosti

Dobri geni so krivci, da obstajajo modni imperiji, ki jih vodijo družine. Za vas smo poiskali 11 najbolj vplivnih v Ameriški modni industriji. Le katera bo naslednja velika.. morda družina Kardashian ali pa Beckham?  1. Družina Armani Italijanski modni velikan Giorgio Armani je svojo družbo ustanovil leta 1975, od leta 2013 pa je njegovo premoženje ocenjeno […]

Dobri geni so krivci, da obstajajo modni imperiji, ki jih vodijo družine. Za vas smo poiskali 11 najbolj vplivnih v Ameriški modni industriji. Le katera bo naslednja velika.. morda družina Kardashian ali pa Beckham? 

1. Družina Armani

Italijanski modni velikan Giorgio Armani je svojo družbo ustanovil leta 1975, od leta 2013 pa je njegovo premoženje ocenjeno na več kot 8.5 biloina ameriških dolarjev. Njegova sestra Rosanna dela za Armani kot tudi dve njegovi nečakinji, Silviana in Roberta.

Vir: Splet

Vir: Facebook

2. Družina Arnault

Poslovna zdrava pamet Bernada Arnaulta je jasno genetska – njegova dva otroka, hči Delphine in sin Antonie (ki je poročen z Natalio Vodianovo) se na poslovne sestanke prevažata v francoskem konglomeratu poleg svojega očeta.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

3. Družina Della Valle

Filippo Della Valle je začel s svojo čevljarno leta 1920, ki jo je kasneje vnuk Diego Della Valle razvil v globalno blagovno znamko, ki je sedaj znana kot Tod’s.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

4. Družina Fendi

Adele Casagrande je ustanovila Italijansko blagovno znamko z usnjem, vendar je hiša dobila znamenito ime šele leta 1925, ko se je Adele poročila z Edoardoem Fendijem.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

5. Družina Ferragamo 

Po študiju v Neaplju je Salvatore Ferragamo odprl trgovino s čevlji v svojem rojstnem kraju Bonito, v Italiji leta 1912. Dve leti kasneje se je preselil v ZDA, se naučil tovarniške tehnike in 1923 bil poimenovan za “čevljarja zvezd” v Hollywoodu. V času njegove smrti leta 1960 je Salvarorjeva vdova Wanda Ferragamo prevzela vodenje s pomočjo šesti otrok – Fiammo, Giovanno, Fulvio, Ferruccia, Leonarda in Massima. Danes bratje in sestre nadaljujejo družinsko ime s pomočjo svojih otrok.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

6. Družina Lauren

Eden izmed, če ne celo najbolj trajno ime v Ameriški modi, Ralph Lauren je zgradil imperij mode in življenskega sloga. Rojen kot Ralp Lifshitz je začel z izdelavo oblačil za svojo ženo Ricky, ki jih je naredil v posel vreden blizu 14 bilionov ameriški dolarjev. Njegova žena in otroci, vključno z Davidom Laurenom predstavljajo znamko Ralp Lauren po vsem svetu.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

7. Družina Missoni

Ottavio Missoni in njegova žena, Rosita sta začela Missoni linijo leta 1953, pet let po tem, ko so odprli prvo delavnico pletenin v Italiji (Gallarate). Danes je njihoa hči, Angela vodja oblikovalske družbe, njen brat Luka je kreativni direktor in njena hči Margherita model Missoni dodatkov.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

8. Družina Prada
Leta 1913 sta brata Mario in Martino Prada v Milanu odprla trgoino z usnjem Fratelli Prada. Mariova snaha, Luisa je prevzela podjetje po njegovi smrti leta 1958. Njenemu poslovanju se je pridružila hči Miuccia leta 1977. Miuccieva kreativnost in Bertellijeva (Luisin mož) poslovna profesionalnost sta Prado povpela v eno od svetovno najbolje prodajnih modnih linij.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

9. Družina Versace

Donatella Versace trenutno vodi hišo Versace, prevzela je posle po tragični smrti njenjega brata, Gianni Versaceja. Gianni je zgradil cvetoč posel (ustanovljen 1978) v 80-i in 90-i, zdaj pa uspeva pod vodstvom Donatelle.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

10. Družina Wang 

Alexander Wang je s svojim poslom začel leta 2007. Rojen Tajvansko-ameriškim staršem, ki so zdaj lastniki lastne proizvodnje na Kitajskem, se je preselil v New York da bi se udeležil šole za oblikovanje. Wang deluje skupaj z bratom Dennisom, ki ima naziv glavnega urednika.

 

Vir: Facebook

Vir: Facebook

11. Brata Wertheimer

Morda boste povezali Chanel z Karlom Lagerfeldom, vendar v ozadju sta odgovorna za vodenje ene od svetovno najbolj znanih modni hiš brata Alain in Gérard Wertheimer. Dedek bratov Wertheimer, Pierre je kupil 70% parfumskega dela znamke Chanel in njihovega dobičkonosnega Chanela No. 5.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam