fbpx

10 ženskih dejanj, ki moškega naredijo ljubosumnega!

Odnosi

Uredile ste se, dišeče in seksi oblečene greste v klub s prijateljicami ali kolegi iz službe, potem pa vaš partner gleda posnetke na družbenih omrežjih, ko ste se ‘dale z verige’. Hmmm…

Psihologi trdijo, da je pomanjkljivo zaupanje vase eden od najpogostejših vzrokov ljubosumja, prenaša pa se tudi na partnerja in na sploh na ljubezensko razmerje. Ne glede na to, kako smaozavesten je moški, pa bo naslednjih 10 ženskih potez iz njega izvabilo ljubosumno reakcijo.

Celo v prej krotkem in nesumničavem moškem se lahko prebudi posesivni Christian Grey, četudi si niste želele takih posledic. Zdaj torej veste in lahko po svoji želji pritiskate na njegove tipke – ali se vzdržite naslednjih 10 načinov obnašanja.

1. Flirtanje z drugimi moškimi

Igranje z lasmi in šobljenje ustnic sta le delček znanega ženskega arzenala za osvajanje. Flirt je lahko povsem neškodljiv, a če to počnete pred svojim moškim, lahko upravičeno pričakujete, da bo ljubosumen.

2. Smejanje šalam drugega moškega

Če je nekaj smešno, je pač smešno in logično je, da se boste nasmejale. Mogoče sploh ne razmišljate, kdo je šalo povedal, toda vaš partner je še kako dobro opazil spol humorista. Še posebej, če imate ve humor za privlačno kakovost moškega.

3. Oboževanje moških zvezdnikov

Vaš moški ne mara poslušati hvalospevov o drugem moškem, čeprav ta živi na drugem koncu sveta in ne boste nikoli imele niti najmanjše priložnosti, da ga srečate. Zdaj vemo, zakaj so moški tako ljubosumni na Cristiana Ronalda. Pred prijateljicami pa si le dajte duška s svojo najstniško zaljubljenostjo.

4. Omenjanje imen moških sodelavcev

Tudi ve bi postale pozorne, če bi kar naprej omenjal neko Marjeto iz službe, kajne? Potem si lahko mislite, da tudi njemu zvoni alarm, če vsak dan omenjate Ivana v pozitivni povezavi. Če že morate večkrat omeniti nekega sodelavca, izpostavite besedno zvezo “Ivan iz našega oddelka” ter s tem zmanjšajte čustveni naboj sporočila.

5. Dopisovanje z drugimi moškimi

Vsakemu normalnemu moškemu z nekaj izkušnjami je jasno, da lahko texting hitro postane sexting in da nobeno dopisovanje po družbenih omrežjih z drugimi moškimi, z izjemo, če gre za poslovno sodelovanje, ni povsem nedolžno. Stalno pisanje sporočil z nekom, tudi če sta res samo kolega, vašega partnerja spravlja na rob norosti. Niti najmanj mu ni všeč, da se igrate vzporedni ‘samski svet’, pa čeprav v digitalnem mediju; prav tam so namreč vse možnosti odprte.

6. Imate najboljšega prijatelja

Ta moški vas spolno ne privlači, nikoli ne bi bile njegova punca in vaši nameni so res povsem platonski. Toda vaš dragi bo vedno sumničil, da se napleta nekaj več. Še predobro ve, kako je skušal prijateljico, kateri ni bilo nič do njega, spraviti v posteljo…

7. Omenjanje lepih časov z bivšim

Ga nenehno omenjate? Potem se ne čudite, če vas bo partner vprašal, ali bi bile rade ponovno z njim. Tudi nam ni všeč, če moški, s katerim spimo, sumljivo pogosto omenja bivšo Nušo. Ja, moški res sovražijo vaše bivše. Tudi me nismo naklonjene nobeni njegovi bivši in tudi potencialni prihodnji ne.

8. Ko proste dni preživljate brez njega

Odhajanje na letni dopust s prijatelji, namesto z njim, mu bo kristalno jasno signaliziralo, da nočete preveč časa preživljati v njegovi družbi. Omenjeno velja tudi za nasprotni spol: zamislite se, če ste raje v družbi pivskih in jadralnih kolegov, kot s svojo žensko!

9. Na zabave raje hodite same

Skušajte se postaviti v njegovo kožo. Kaj vse se vrti v filmu njegove domišljije. Uredile ste se, vse dišeče in seksi drvite v klub s prijateljicami in kolegi iz službe, potem pa objavljate divje in preveč sproščene fotografije na družbenih omrežjih, kjer jih zagotovo vidi tudi on. Visite okoli vratu drugega moškega? Tako to čuti vaš dragi: kot nož v srce.

10. Delate dolgo v noč

Preživljanje časa v službi tudi ‘po službi’ v vsakem moškem izzove ljubosumje in zastavljanje neprijetnih vprašanj. Tudi ve bi se tako odzvale, če bi vam kar naprej sporočal, da ‘mora na delovnem mestu še malo potegniti’, kajne?

D. S.

Foto: Videoblocks, Menwit, Marie Claire, Pinterest, ESPN.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam