fbpx

10 odličnih nasvetov, kako svoje priljubljene visoke petke naredimo udobne!

Izbor urednice, Lepota, Lifestyle, Novice, Novice, Prva stran

Poslovimo se od žuljev!

Tiščijo vas čevlji, vi pa morate v službo, trgovino ali ples. Zakaj preprosto ne obujete drugih čevljev? Odgovor je preprost: večina od nas ima svoje priljubljene visoke petke, ki se jim ne želimo odpovedati, vsaj ne, dokler ne preskusimo vseh trikov, ki jih naredijo bolj udobne.

Predstavljamo vam 10 trikov, ki resnično delujejo.

1. Najbolj preprost trik so seveda obliži, ki jih morate nalepiti, še preden vas čevelj ožuli.

2. Otroški puder bo nedvomno zmanjšal pritiskanje obuval na golo nogo ali najlonske nogavic. Pazite samo, da puder nanesete na suhe noge.

02-high-heels-plantar-fascitis

3. V čevelj obujte debelejše nogavice in predele, ki vas žulijo, segrejte s sušilcem za lase. Z njimi se sprehodite po stanovanju, dokler se ne ohladijo in če je treba, postopek ponovite. Toplota bi morala razširiti problematične dele čevljev. Ta trik deluje le na naravnih materialih, kot je usnje.

4. Če doma nimate otroškega pudra, lahko uporabite tudi dezodorant ali roll on. Nanesite ju na dele stopal, kjer vas največkrat ožuli.

5. Kakršni koli silikonski vložki; za celo stopalo, prste ali pete, so nedvomno dobra naložba

6. Plastično vrečko napolnite z vodo, dobro zavežite in jo namestite v čevelj. Vse skupaj čez noč pustite v zamrzovalniku in ko se bo voda spreminjala v led, se bo širil tudi vaš čevelj.

7. Težavne dele čevlja posprejajte z medicinskim alkoholom in jih nato napolnite s papirjem. Več papirja boste dali v čevelj, boljši bodo rezultati. Papir čez noč pustite v čevljih.

highheels

8. Za usnjene čevlje priporočamo tudi trik z vlažilno kremo, ki jo nanesete na notranji del čevljev, preden jih obujete. Krema bo omehčala kožo, ki se bo tako bolj prilagodila vašim stopalom.

9. Verjeli ali ne, krompir je lahko koristen tudi za čevlje. Krompir primerne velikosti dobro operite, ga potisnite v predel čevlja, ki ga želite razširiti ali omehčati in pustite čez noč.

10. Če zgoraj našteti triki ne delujejo, vam ostane samo še čevljar. Čevljarji imajo posebne kalupe in sredstva, ki razširijo in omehčajo čevelj ter vas tako rešijo težav in žuljev.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam